Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

COP OUT (2010)


Θυμάμαι ότι η πρώτη φορά που πήγα θερινό κινηματογράφο ήταν στο διασκεδαστικότατο ‘Φονικό Όπλο’ (το νούμερο τρία παρακαλώ γιατί είμαι και σχετικά νεαρός ακόμα). Ακολούθησαν αρκετές άλλες ταινίες στα θερινά, αλλά από όσο θυμάμαι καμία από αυτές δεν ήταν ‘σοβαρή’ και ‘βαριά’ ταινία. Δεν το σηκώνει το καλοκαιρινό σκηνικό ρε παιδί μου. Να πας, να δεις κάτι χαλαρό, να πιείς τα ποτάκια σου, για να συνεχίσεις με άλλα ποτάκια μετά σε μπαράκια (οικονομική κρίση και μαλακίες). Αυτό ακριβώς είναι και η νέα ταινία του Μπρους Γουίλις. Φόρος τιμής στο Φονικό Όπλο, μια πλακατζίδικη αστυνομική ταινία δηλαδή. Στην ταινία ο δεύτερος μπάτσος (μαύρος για να μη χαλά η μαγιά που λέγαμε) ο stand – up κωμικός Τρέισι Μόργκαν. Και οι δύο βετεράνοι ντετέκτιβ της Αστυνομίας που προσπαθούν να εντοπίσουν μια κλεμμένη, συλλεκτική κάρτα μπέιζ-μπολ του 1952 και να σώσουν μια μεξικανικής καταγωγής καλλονή, η οποία φαίνεται να κρατάει το «κλειδί» για μια υπόθεση ξεπλύματος ναρκο-χρημάτων. Σημειολογικά να αναφέρω ότι πρόθεση των συντελεστών ήταν η ταινία να ονομαστεί ‘A Couple Of Dicks’, όμως η εταιρία το απαγόρευσε για το φόβο αντιδράσεων, ό,τι να ναι δηλαδή.


Υ.Γ.1 Ελπίζω η ταινία να είναι η μοναδική αστυνομική κωμωδία που θα δω το 24ωρο που διανύουμε. Γιατί κάτι τέτοιες μέρες σαν τη σημερινή η ελληνική αστυνομία έχει έφεση στην κωμωδία. Κυρίως κάτι τέτοιες μέρες, μην φανταστείς ότι τις άλλες σοβαρεύεται...

Υ.Γ.2 Άντε κατεβείτε στις πορείες. Τελευταίες είναι σήμερα. Όπως είπαν και οι συμπαθέστατοι εργατοπατέρες της χώρας, μετά πάμε όλοι μαζί για μπάνια και διαμαρτυρόμαστε πάλι τον Σεπτέμβρη στη ΔΕΘ. Εκτός από τα εργασιακά, όπου και χάρις τη σθεναρή τους αντίσταση τίποτα αντιλαϊκό δεν έχει περάσει, μας προστατεύουν και από την υπερέκθεση στον ήλιο. Στην παραλία έχει ομπρέλα, στο δρόμο όχι. Να ναι καλά οι άνθρωποι, ο θεός να μας κόβει (ασφαλιστικά) χρόνια και να τους δίνει μέρες (παραμονής στη συνδικαλιστική καρέκλα τους).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου