Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

9 (2009)




Ποδαρικό να σε τύχει. Είναι λοιπόν εννέα ραμμένες κούκλες. Κούκλες ραμμένες με μαλλί, όχι σκέτο ραμμένες όπως Next Top Model. Το διευκρινίζω τι είναι γιατί ο σκηνοθέτης απαξιεί να μας πει τι παίζει πριν το ημίωρο (δηλαδή το μισό της ταινίας). Μας δείχνει το πού γίνονται όλα, όμως. Σε ένα κόσμο που έχει καταστραφεί και υπάρχουν μόνο μηχανές (τι πρωτότυπο!). Ο σκηνοθέτης είναι και μαθητής του Burton, που σημαίνει ότι το σκηνικό είναι επιπλέον ζοφερό (Burton = αντίθετο με τα Ζουζούνια του ALTER).


Από εκεί και πέρα οι μηχανές πολεμούν με τις κούκλες. Muppet Show εναντίον Terminator σημειώσατε 1, πλήρωνε καλά στο στοίχημα, όλοι περίμεναν ότι τόσο σίδερο οι μηχανές θα είχαν και ένα ψαλίδι.

Υπάρχουν ελάχιστες αυθαίρετες και ακαλλιέργητες ‘πολιτικές’ αναφορές. Όπως ο στριφνός Κούκλα 1 που κυβερνά ετσιθελικά τις υπόλοιπες (σιγά το λαό – οκτώ κομμάτια όλα κι όλα). Ο Ένα μισεί την επιστήμη και είναι κινδυνολάγνος. Είναι εμφανές ότι ούτε από συνέδριο, ούτε από τη βάση έχει εκλεγεί. Κατά τα άλλα πρωτότυπο και ενδιαφέρον το animation αλλά μέχρι εκεί. Τσίπικη παραγωγή καθώς μιλάμε για ταινία 70 λεπτών.

Υ.Γ.1 Όποιος γνωρίζει που στο π… ληκτρολόγιο είναι το σύμβολο για το αντίθετο, ας το στείλει.

Υ.Γ.2 Αν τα animation δεν βλέπονται και μετά από ποτά και μάλιστα σε Βluray (το animation, όχι τα ποτά - δεν εφευρέθηκε ακόμα) που οδεύουμε ως κοινωνία…

Υ.Γ.3 Η Βαλαωρίτου και τα γύρω στενά θα είναι στέκι για τα επόμενα δύο χρόνια. Και Λαδάδικα για τα επόμενα δέκα…

1 σχόλιο:

  1. Καλη αρχη φιλε Μιλτο.Την ταινια αν και μικρη δεν προλαβα να την δω ολοκληκρη αλλα οσο ειδα ειναι ακριβως αυτο που παρουσιαζεις.Ενα animation στη μετα ανθρωπο ζωη.Οχι φασολια,ρεβιθια δηλαδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή