Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

LA ZONA (2007)




Στις αρχές της εβδομάδας που μόλις τελείωσε ‘γιορτάσαμε’ ως πλανήτης τα 20 χρόνια από την πτώση του τείχους στο Βερολίνο (γι’ αυτό έριξε το ντόμινο ο Λεχ Βαλέσα και όχι ως έναρξη του Domino Day, αυτό ήταν στο τέλος της εβδομάδας). Το τείχος που, όπως συμφώνησαν όλοι οι ηγέτες στις ομιλίες τους, χώριζε τον κόσμο στα δύο. 20 χρόνια μετά απλά έχουμε αντικαταστήσει εκείνα τα τείχη με πολλά περισσότερα.


Στην (φανταστική) περιοχή La Zona, στην πόλη του Μεξικό, ζουν πλούσιοι και η περιοχή περικλείεται από τείχος ως προστασία από τις γύρω φτωχογειτονιές. Η διαφθορά των αρχών είναι μαζί η αιτία και ο τρόπος εξασφάλισης ειδικού νομικού καθεστώτος. Τρία παιδιά μπαίνουν για να κλέψουν, τα δύο είναι νεκρά μαζί με το θύμα τους, ενώ το τρίτο κρύβεται. Ένας 16χρονος βρίσκει τον συνομήλικο του ‘εγκληματία’ και τον φροντίζει, όλοι τον ψάχνουν για να τον σκοτώσουν, ενώ η έξοδος από τη La Zona είναι αδύνατη.

Η μεξικάνικη ταινία είναι απίστευτη κάτι που μαρτυρούν και τα 16 βραβεία που έχει πάρει. Δίνει ξεκάθαρα το στίγμα της εποχής μας καθώς και το μέλλον όπως ήδη έχει διαμορφωθεί σε πολλές χώρες του τρίτου κόσμου και απλώνεται στον δυτικό κόσμο και ιδιαίτερα στις μεγαλουπόλεις του.

Εκτός αν το μέλλον μας τελικά είναι οι σαχλές προφητείες και τα εφέ της ταινίας '2012', την οποία θα προτιμήσουνε να δούνε πολλαπλάσιοι θεατές….

Υ.Γ. Περιμένω σχόλια από όσους δουν κάποια/ες από τις ταινίες, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ταινίες σαν αυτή που και συζήτηση σηκώνουν και δεν είναι σχετικά γνωστές.

1 σχόλιο:

  1. Δεν την ειδα ακομη.Θα την δω και θα επανελθω.Το trailer δειχνει ενδιαφερον παντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή