Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

127 HOURS (2010)



Οι εργασίες του μεταπτυχιακού τον Φλεβάρη δεν επέτρεψαν την θέαση ούτε καν ΜΙΑΣ ταινίας! Μόνο λίγα επεισόδια από τις αμερικανικές σειρές που βλέπω είδα (κάποια στιγμή θα γράψω για φέιβοριτς) και πάλι φουλ της εργασίας (άντε και λίγο μπάλα).



Ας περάσουμε λοιπόν στην πρώτη οσκαρική ταινία που (εδέησα και) είδα…


Δε μας χέζεις ρε Ντάνι Μπόιλ… Έχεις γαμώ τα σενάρια και φτιάχνεις μια τόσο μεγάλη παπαριά; Εξηγούμαι ξεκινώντας από το σενάριο που ήταν αυτοβιογραφικό βιβλίο δηλαδή αληθινή ιστορία. Δε στόρι ιζ του Άρον Ράλστον, ο οποίος κατάφερε να επιβιώσει μετά από ορειβατικό ατύχημα, περνώντας 127 ώρες εγκλωβισμένος κάτω από έναν τεράστιο βράχο και τελικά διέφυγε κόβοντας το χέρι του.


Ωραίο στόρι αλλά στην ταινία ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ. Σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζεσαι με τον φλώρο πρωταγωνιστή, έναν Τζέιμς Φράνκο που ποιος πούστης τον προωθεί δεν ξέρω και τον έβαλε να παρουσιάσει και τα φετινά όσκαρ και ήταν πιο ξενέρωτα από ποτέ. Δεν μπαίνεις στο έργο ρε παιδί μου. Όσο για το κόψιμο του χεριού η μούφα του αιώνα. Όχι σαν εφέ. Ο πρωταγωνιστής γράφει στο βιβλίο του ότι ΗΤΑΝ ΜΟΥΔΙΑΣΜΕΝΟ καθώς δεν περνούσε αίμα για 127 ώρες από το σημείο. Στην ταινία ο Φράνκο ξεσήκωσε όλη την έρημο με τις τσιρίδες. Άσε που ο Μποιλ μετέφερε μόνο το μισό βιβλίο γιατί το υπόλοιπο δεν του άρεσε!


Επίσης ρε Μπόιλ πουλάκι μου, την γαμωβαρεθήκαμε την βιντεοκλιπίστικη λογική. Τρεις ταινίες σοβαρές έκανες, και στις τρεις ακριβώς τα ίδια. Φτάνει, μπάστα, έλεος! Ας μην ήταν η μεγάλη απεργία του 2008 και αν έβλεπε το Σλάμντογκ όσκαρ θα καθόμουν να μου κόψεις το χέρι μετά από 127 ώρες τρεινσπότινγκ (εντάξει αυτό ήταν καλό)


Συμπέρασμα, μ’ άρεσε η ταινία, να τη δείτε (πλάκα κάνω). Οι κριτικές της ήταν πολύ καλές (εδώ δεν κάνω πλάκα)


Υ.Γ.1 Γράφω για αυτήν όπως θα γράψω και για τις εννιά φετινές οσκαρικές. Βγάζω το Toy Story 3 που πήρε όσκαρ καλύτερου animation και ήταν και στις καλύτερες ταινίες. Το είδα, βλέπεται, μέχρι εκεί…


Υ.Γ.2 Για να ληστέψεις ένα περίπτερο χρειάζεσαι ένα τζιπ μάρκας VOLVO κλεμμένο, πινακίδες κλεμμένες από άλλο όχημα, καλάσνικοφ με πάνω από 100 σφαίρες, πιστόλια και τέσσερις μαντράχαλους. Ψιτ ε, φτάνει η κοροιδία ρε πούστη μου…


Υ.Γ.3 Ο λαός της πλάκας αμέσως μετά τα χθεσινά έχει συμψηφίσει σε social media, δελτία ειδήσεων και συζητήσεις τα απίστευτα! Πορείες, ΔΝΤ, μολότοφ σε μπάτσους, απεργίες, Γρηγορόπουλο, μετανάστες, ΔΙΑΣ που πατάνε κόσμο, απεργούς πείνας, Μαρφίν, πολιτικούς, τρομοκρατία, Siemens, αναρχικούς, βία, Λαζόπουλο, Ράδιο Αρβύλα και το 1821 του ΣΚΑΙ (τα τρία τελευταία βόλευαν μιας και παίζονταν χθες, ευτυχώς που ο ΠΑΟΚ παίζει σήμερα, χθες δεν θα την γλίτωνε, θα έφταιγε και αυτός)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου